dimecres, 1 d’abril del 2009

Video "Cruzamos la calle"

Aquest és el vídeo educatiu que hem elaborat l’Estel·la, l’Estefi i jo. Esperem que us agradi!

L’objectiu educatiu, tal i com es mostra clarament al vídeo és ensenyar com s’ha de creuar bé el carrer sense córrer cap perill al fer-ho i mostrar la importància del semàfor i el pas de zebra.

Per què vam escollir aquesta temàtica? Doncs, segurament perquè creiem que és molt important que assimilin bé aquest concepte els infants i com més aviat millor, ja que si s’acostumen a veure a la gent que ho fa malament, imitaran aquest comportament sense saber el risc que això comporta.

Per muntar aquest vídeo primer vam rodar un seguit d’escenes a Sant Adrià del Besos a plena llum del dia, perquè es veigués bé. Les escenes que vam gravar consistien en: passar un carrer amb pas de zebra i semàfor, parar davant un semàfor en vermell, creuar un carrer mirant a dreta i esquerra...

Un cop vam tenir moltes escenes gravades, vam passar els vídeos a l’ordinador i vam buscar una cançó apropiada per a nens on s’expliqués com s’havia de creuar bé el carrer. La cançó que vam escollir va ser la “Rumba del Semàfor” dels Lunnis i vam decidir que aquesta seria el fil argumentador del nostre vídeo educatiu.

A partir d’aquí vam posar la cançó al Movie Maker i vam començar a seleccionar, descartar i modificar els vídeos i fotos que havíem fet anteriorment al carrer a partir d’un guió pensat abans de començar a gravar les escenes.

Per últim, vam posar les diferents transicions que ens van semblar més adequades entre vídeos i/o fotos, vam fer el final del vídeo posant-hi els crèdits amb una altra música de fons per concloure el vídeo, vam revisar que tot estigués correcte i vam convertir el vídeo.