diumenge, 24 de maig del 2009

Jclic




Les sessions dels dies 16 i 17 d'abril les vam estar dedicant conèixer el programa Jclic ja que hem de fer dues activitats amb aquest.

Per accedir a aquest programa hi ha dues possibilitats:

1. Descarregar-nos a l'ordinador el programa Jclic des de la pàgina web: http://clic.xtec.cat/es/jclic/.

2. Obrir el programa Jclic amb l'applet des de la mateixa pàgina del Jclic, perquè aquest ens permetrà treballar amb aquest programa sense haver-lo d'instal·lar a l'ordinador.

Els passos que vam seguir durant les sessions van ser:

1. Descarregar el programa Jclic a partir de la seva pàgina web: http://clic.xtec.cat/es/jclic/
2. Descarregar dues aplicacions: el Jclic i al Jclic author, també de la mateixa pàgina web i instal·lar-los a l'ordinador.
3. Obrir Jclic author per començar a crear l'activitat.
4.Anar a fitxer i seleccionar l'opció de “nou projecte”.
5.Omplir el formulari que ens ofereix la pàgina (el títol de l'activitat, la descripció, l'autor, al nivell que està destinada, les àrees que toca, l'idioma, la interfície, el so...)
6.Pensar algun tema per fer les activitats.
7.Anar a l'opció Mediateca per afegir les imatges i els sons que utilitzarem en l'activitat, ja que si no es guarden aquí quan obrim el programa en un altre ordinador no es veuran. (Quan afegim imatges hem de tenir en compte que han de tenir més o menys 100 píxels.)
8.Fer clic sobre l'activitats. A activitats et surten totes les del programa i li podem posar una descripció. La part d'informes no l'hem de tocar perquè volem que surti el resultat final. També podem posar contador de temps, d'encerts i d'errades. A botons va bé posar ajuda perquè així l'ordinador pot donar pistes o sinó el resultat directament.
9. A finestra fem l'interfície (fons) final.
10. A missatges podem posar al principi què és el que s'ha de fer i al final molt bé.
A plafó podem organitzar l'activitat per posar el text, les imatges i els colors. Quan són activitats d'associació hem de posar les coses en ordre, perquè el propi programa ja ho desordenarà.
11.Per provar com queda l'activitat abans de guardar li podem donar al Play.
12.Una vegada acabat fem Fitxer-> Desar, i ja tenir l'activitat feta.
13. Per últim, quan volguem obrir l'activitat acabada ja no caldrà fer-ho des del Jclic author, sinó que ja ho farem directament amb el programa Jclic.